Alla

Behandlingar på hästar

Origopati

Origopati står för ursprung – nollpunkt…. Att tillåta kroppen att hitta tillbaka till sin ursprungliga balans helt enkelt. En unik behandlingsmetod utvecklad av Carola Lind.
Origopaten jobbar med att korrigera snedheter och felbelastningar i kroppen, med mycket mjuka och ibland subtila tekniker. Allt för att skapa balans mellan kropp och själ.

Genom till exempel att använda triggerpunkter på muskler och muskelfästen, och att jobba med de olika delarna i en händelsekedja på olika sätt kan vi som exempel hjälpa hästen att återfå en bra hållning, bli av med värk, huvudvärk, stelhet, nervinklämningar och att sluta snedbelasta kroppen.

 

Vi jobbar med händelsekedjor som gör vår behandlingsmetod unik och med hållbara resultat. Vi analyserar hästens rörelsemönster och kroppshållningen hos varje häst individuellt för att få en klar bild av vad varje häst behöver hjälp med. Därefter individanpassas själva behandlingen till att passa hästen. Vi tittar på hur bäckenet ser ut, om det finns snedheter i hur hästen biter ihop (tänderna), bröstkorg, bröstkotor, nacke, ländrygg och hur vinklarna ser ut i hoven och extremiteterna i övrigt, hur hästen belastar kroppen i rörelse samt stillastående och hur den sätter i hovarna som exempel.

Prova Origopati om Din häst är/har;

  • Återkommande hältor, smärta, skador, snedheter & låsningar i nacke, rygg, bäcken t.ex biter sig fast i ena tygeln/tömmen
  • Svårt att ställa/böja i ena varvet
  • Inte vill/har svårt att fatta galopp åt ena hållet
  • Spänningar eller stelhet i kroppen
  • Nervinklämningar
  • Diffusa problem
  • Ovillig & sur
  • Och en hel del andra åkommor…
  • Eller vill Du bara ha en genomgång av Din häst i förebyggande syfte?

I Origopatbehandlingarna ingår tips & råd till hästägaren hur man själv kan hjälpa sin häst mellan behandlingarna.

Detta ingår i behandlingarna:
Genomgång av hästen
Djupvågsmassage med Swedish Fascia Vibes
Fasciabehandling
Triggerpunktsbehandling
Medicinsk stretching (vid behov)
LED-ljus (vid behov)
Horse Bodyformings ”rulle” (vid behov)

Recensioner
Många gånger är resultaten häpnadsväckande efter bara några få behandlingar, för referenser se Good L.I.F.E på Facebook.
Här är blandade recensioner eftersom jag jobbar med flera metoder i mitt arbete. Bland annat jobbar också med bioresonansbehandlingar och djurkommunikation, som också är helt fantastiska verktyg till att hjälpa hästarna med!

Med min breda kunskap om häst, involverar jag alltid hästägare med vad jag kommit fram till och varför. Man får dessutom handfasta råd om hur man själv kan hjälpa sin häst vidare. Jag jobbar för övrigt med Origopati, d.v.s samma metod på människor. På detta vis kan hela ekipaget få hjälp och då blir resultaten i regel ännu bättre eftersom häst och ryttare ofta speglar varandras besvär. Arbetsfält södra Sverige.

Bioresonans / frekvensmedicin med L.I.F.E system

”Den nya tidens medicin, revolutionerande sätt att hjälpa kroppen till läkning!” L.I.F.E-system går under begreppen; energimedicin, kvantmedicin, frekvensmedicin och biofeedback, eller bioresonans på svenska. Baserat på forskning sedan många år tillbaka i U.S.A, Ryssland och Tyskland och erfarenheter från gammal kinesisk
medicin, har man tagit fram ett instrument som elektriskt mäter kroppens energiobalanser. Den kan hjälpa oss att upptäcka orsaken till problem på ett tidigt
stadium och vi kan också med hjälp av detta instrument korrigera dessa problem eller obalanser.

Djurkommunikation

Vill Du veta vad Ditt djur säger och funderar på eller finns det frågor Du skulle vilja ställa till Ditt djur? Du kanske helt enkelt bara vill veta hur Ditt djur mår? Som Diplomerad djurkommunikatör med en utav Sveriges längsta utbildningar till just detta, känner jag ett stort ansvar i att kunna förmedla vad djuren vill och behöver. Det jag jobbar med är en telepatisk kommunikation med djuren.

Läs mer om djurkommunikation

Hår/man/pälsanalyser deluxe

Dessa analyser är djuplodande och pricksäkra. De görs i L.I.F.E-system som bygger på att detta system kan skanna av en mängd frekvenser (över 7.000 stycken), som hör kroppen och sinnet till! Läs mer ovan om Bioresonans. L.I.F.E-systemet som är programmerat med över 7.000 frekvenser har alltså stora möjligheter att finna orsaken till en mängd problem.

Så enkelt förklarat kan man mäta frekvensen för olika ämnen o.s.v i kroppen, men även i håret, eftersom det har samma information som Din hästs kropp. Detta är ett evolutionerande sätt att ta reda på sin hästs hälsa. L.I.F.E-system är EU-godkänd som medicinsk utrustning med bevisad effekt!

Vad mina kunder säger

Klientberättelser

Hästägare

Fick en annan häst efter behandling, han blev finare än någonsin, 16årig ridtravare, men såå mjuk och fin att rida!😍🤩

Ponnyägare

Chippa hjälpte oss med vår ponny som hade besvär med hivudskakningar pga smärtor och stelhet från bakpartiet, över ryggen och nacken. Det hon hjälpte oss med gav resultat och det märktes att hon visste vad hon gjorde och det bästa är att hästarna är trygga med henne👍. varma rekommendationer med andra ord⭐