Alla

Behandlingar på människor

Origopati

Origopati står för ursprung – nollpunkt…. Att tillåta kroppen att hitta tillbaka till sin ursprungliga balans helt enkelt. En unik behandlingsmetod utvecklad av Carola Lind. Origopaten jobbar med att korrigera snedheter och felbelastningar i kroppen, med mycket mjuka och ibland subtila tekniker. Allt för att skapa balans mellan kropp och själ.

Genom till exempel att använda triggerpunkter på muskler och muskelfästen, och att jobba med de olika delarna i en händelsekedja på olika sätt kan vi som exempel hjälpa klienten att återfå en bra hållning, bli av med värk, huvudvärk, stelhet, nervinklämningar och att sluta snedbelasta kroppen.

 

Vi jobbar med händelsekedjor som gör vår behandlingsmetod unik och med hållbara resultat. Vi analyserar kroppens rörelsemönster och kroppshållningen hos varje individ för att få en klar bild av vad varje klient behöver hjälp med. Därefter individanpassas själva behandlingen till att passa klienten. Vi tittar på hur bäckenet ser ut, hur långa benen är, om det finns snedheter i bröstkorg, bröstkotor, nyckelben, nacke, skallben, ländrygg och längden på armarna, som exempel.

Det är inte ovanligt att klienten blir besvärsfri på bara en eller ett fåtal behandlingar!
Behandlingen tar ca 1 timme.

Om Du har värk, känner Dig sned, stel eller obalanserad på andra sätt kan detta vara metoden för dig!

Prova Origopati om Du är/har;

 • smärta, skador
 • snedheter & låsningar i nacke, rygg, bäcken t.ex
 • olika långa ben
 • ischias
 • domningar i kroppen
 • spänningar eller stelhet i kroppen
 • nervinklämningar
 • diffusa problem och ech en hel del andra åkommor
 • Eller vill Du bara ha en genomgång i förebyggande syfte?

Vad ingår i behandlingarna?
I origopatbehandlingarna ingår råd om hur man själv kan hjälpa till med t.ex stretching mellan behandlingarna.

Detta ingår i behandlingarna:

 • analys och genomgång (se ovan)
 • djupvågsmassage med Swedish Fascia Vibes
 • fasciabehandling
 • triggerpunktsbehandling
 • medicinsk stretching (vid behov)
 • LED-ljus (vid behov)

Bioresonans och frekvensmedicin

”Den nya tidens medicin” Revolutionerande sätt att hjälpa kroppen till läkning!
L.I.F.E-system går under begreppen; energimedicin, kvantmedicin, frekvensmedicin och biofeedback, eller bioresonans på svenska.

Läs mer om hur bioresonans går till.

Hälsoanalys

Med detta fantastiska frekvenssystem kan jag även utföra hälsoanalyser! Genom olika tester, s.k scanningar, kan jag testa värdena för olika ämnen i kroppen, som t.ex hormoner, vitaminer, mineraler, spårämnen, aminosyror, stressprofil, överkänslighet/allergier, matsmältning, olika organs funktion och mycket mer. På detta vis får jag en god bild av hur Du eller Ditt djur mår.

Vad är skillnaden på Bioresonans-behandling och Hälsoanalys?
Hälsoanalysen tar kortare tid och då ingår bara analys, alltså ingen balansering (se ovan). Fler tester ingår dessutom i Bioresonans-behandlingen.
För Dig som vill ha en allmän koll på Din hälsa. Goda råd om vad Du själv kan göra för att må bra ingår såklart.

Behandlingstid: Analysen tar 40-45 min.

Håranalys deluxe

Dessa analyser är djuplodande och pricksäkra. De görs i L.I.F.E-system som bygger på att detta system kan skanna av en mängd frekvenser (över 7.000 stycken), som hör kroppen och sinnet till! Allt i hela universum har sin alldeles egna vibration/frekvens och dessa kan man mäta med instrument som heter Oscilloskop och mätningarna utförs i Hz. Alltså som ett enkelt sätt att ta reda på strömstyrkan i en glödlampa som exempel. Så är det även med alla organ och obalanser i hela kroppen. De har alla sin egen frekvens. Som ett superavancerat felsökningssystem! Man kan jämföra det med ett OBD-test på bilen, som brukar utföras på verkstad.

L.I.F.E-systemet som är programmerat med över 7.000 frekvenser har alltså stora möjligheter att finna orsaken till en mängd problem. Så enkelt förklarat kan man mäta frekvensen för olika ämnen o.s.v i kroppen, men även i håret, eftersom det har samma information som Din/Ditt djurs kropp. Detta är ett revolutionerande sätt att ta reda på sin egen och sitt djurs hälsa.

L.I.F.E-system är EU-godkänd som medicinsk utrustning med bevisad effekt! Analyserna skräddarsys utifrån Dina behov.

Testerna kan utföras av/på;

 • Vitamin/mineral/aminosyrabalans, fettsyror, hormonell balans samt olika signalsubstansers balans och hela det endokrina systemet
 • Mat-/fodersmältningssystemet, matsmältningsenzymer, allergener och överkänsligheter
 • Tungmetaller och övriga toxiner i kroppen
 • Evenuell sockerbelastning, parasiter, bakterier, virus, svamp och mögel
 • Ph-balansen generellt
 • Syresättningen i cellerna
 • Näringsupptag
 • Känslomässiga obalanser så som tankar och funderingar samt rädslor, fobier och undermedvetna saker
 • Infektioner, inflammationer, stress
 • Transporten av DNA
 • Läckande tarm
 • Immunförsvaret
 • Blodsockerbalansen
 • Strålning
 • Akupunkturmeridianernas energinivå, energinivån i varje kota i ryggraden (som i sin tur har kopplingar till olika organ och känslor).
 • Förutom detta kan man även kolla specifikt exempelvis nerver, skelett, muskler, respirationsapparaten, cirkulationsapparaten och mycket mer!

Instruktioner:

1) Ryck loss lite hår/päls/man med rötterna. 10-15 strån räcker, som man lägger i en ren liten påse. Det ska vara nyryckt och inte smutsigt. Håret får inte vara färgat.

2) För djur: Skriv sedan namn, kön, födelsedatum, födelseort och om den är kastrerad samt ras och djurart, på en lapp, tillsammans med Dina kontaktuppgifter som; namn, adress, mobil samt mail om Du har. Skriv ALLT på samma lapp. Viktigt att lägga denna lapp i påsen.

2) För människa: Skriv sedan namn, kön, födelsedatum (år, månad, dag), födelseort,
tillsammans med Dina kontaktuppgifter som; namn, adress, mobil samt mail om Du har. Skriv ALLT på samma lapp. Viktigt att lägga denna lapp i påsen.

3) Ring mej för ett inledande telefonsamtal på: 0736-26 96 66.

4) Posta allt i ett kuvert till mig.

Analysresultat
När analysen är klar mailar jag dig en faktura som du först får betala. När den är betald, hör av dig till mig för bokning av telefontid. Under telefontiden som tar max 1 tim går vi igenom analysen, Du får i lugn och ro svar på dina frågor och råd om ev. tillskott/mediciner som kan behövas. Tänk på att anteckna under samtalet, så att du har stöd för minnet. I samband med vårt samtal behöver jag kunna skicka mms eller mail med några bilder av analysresultatet.

Uppföljning
Efter en tid kan det behövas en uppföljning av vad som hänt och då ingår även detta samtal, som tar max 20 min.

Välkommen med hår för analys!
OBS! Hör av Dig INNAN Du skickar hår för analys och boka en telefontid för det inledande samtalet.

Kostrådgivning

Mat, mat, mat…. Något som vi alla behöver, men inte alltid något som alla förknippar med hälsa och ohälsa. Intressant tycker jag. Eftersom min starka drivkraft ligger i att upptäcka grundorsakerna till varför vi är sjuka och mår dåligt och på så vis kunna hjälpa människor med deras hälsa, är det för mig en självklarhet att jobba med kosten!

Föreställ dig att du en vacker dag bestämmer dig för att strunta i att oljelampan i din bil lyser. Du fortsätter att köra bilen, men till slut händer något. Vaddå? Förhoppningsvis vet de flesta av oss som har egen bil, att motorn på bilen skär ihop och det blir väldigt dyrt! Så vad gör vi när oljelampan lyser? Jo, ser till att fylla på olja så klart – rätt olja till och med, för annars blir det ju dyrt. Det är vi ofta väldigt noga med.

Men vad gör vi med våra kroppar? Många av oss fyller definitivt i fel ”olja” d.v.s mat, i vårt system och vad händer då? Ja till slut blir även det väldigt dyrt i form av
sjukskrivningar, läkarbesök, mediciner o.s.v. Kan då maten vi äter göra att vi mår bra och uppnår hormonell balans, får ett stärkt immunförsvar, en hälsosam vikt, stabilt blodsocker, mer energi och ett stabilare humör t.ex? Ja absolut!

Regressioner

Du kanske mår dåligt? Du kanske inte vet varför Du mår dåligt? När vi med vårt medvetna tänkande inte kan ”tänka ut” varför vi mår som vi gör, så är detta ett exempel på att olika saker har satt sig i det undermedvetna, eller i vårt cellminne. Detta kan vara orsaken till att vi dels mår dåligt psykiskt, men även vara orsak till sjukdomar som vi har.

Allt som vi någonsin hört och upplevt lagras någonstans. Det lagras på vår ”hårddisk” eller i vår ”ryggsäck” som jag också kallar den. Vi kommer inte ihåg allt av naturliga själ. Denna ryggsäck blir allt tyngre med åren och för att innehållet inte ska göra oss sjuka är det absolut nödvändigt att städa med jämna mellanrum. Gör vi inte det kommer denna information fortsätta att vara lagrad i vårt cellminne och ligga där och skapa en rad obalanser.

Vårt cellminne ärver vi dessutom av våra förfäder upp till 6 generationer bakåt, så det finns en del gamla trauman att ta hand om i regel. Som en del i att jobba med grundorsakerna till varför vi är sjuka och i obalans, väver jag in regressioner i L.I.F.E-balanseringarna. Denna kombon har visat sig vara väldigt effektfull för att släppa taget om gammalt skräp som vi bär med oss i vår ”ryggsäck”.

Det går även bra att beställa tid enbart för regression om man hellre vill det. Regrediera, d.v.s att gå bakåt i tiden.

Hur går en regression till?
Ordet regression står för att klienten får lägga sig i en fällbar bekväm fåtölj och leds därefter av terapeuten, ner i en behaglig djupavslappning, för att man enklast ska komma i kontakt med sitt undermedvetna. Poängen med att jobba i det undermedvetna är att man i det tillståndet kan släppa taget om trauman och andra händelser som orsakat sjukdomar, värk och psykisk ohälsa, som exempel.

Metoden är mycket mer effektiv än att gå i samtalsterapi, där det egentligen mest sker en upprepning, och på så vis ett ältande av problemen istället för att frigöra dem för gott. Med utgångsläge i det undermedvetna guidas sedan klienten igenom olika steg för att kunna släppa taget om gamla händelser som man önskar bli av med. Efteråt brukar man känna sig lättad.

Vill du veta mer om mina behandlingar?

Vad mina kunder säger

Klientberättelser

Kvinna 31 år

Jag fick tinnitus i samband med min sons förlossning för tre år sedan och jag har varit hos Chippa och fått behandling med life system. Efter några behandlingar så minskade min tinnitus i styrka betydligt!

Jag hade svår tinnitus och led mycket av den men nu känns den mycket lättare att hantera. Jag kan varmt rekommendera Chippa och life system!

74-årig man med bl.a förslitningsskador, reumatism och kramp

” Har sedan 45-årsåldern haft gradvis ökande stelhet och smärta i alla leder. För sjukdomen som har diagnosen rematoid artrit, är den traditionella behandlingen cystostatika och antiinflammatoriska medel. Dessa har hjälp mig till en del. Jag har även kraftiga förslitningsskador främst i rygg och axlar, där det i stort sett hela ryggraden saknas diskar mellan kotorna, (ett sätt för kroppen att steloperera sig själv).

Efter att ha fått några behandlingar i LIFE systemet hos Chippa, har jag märkt en påtaglig förbättring! Särskilt den närmaste tiden efter varje behandling. Förbättringarna består mest i ökad rörlighet , minskad smärta och att jag rent allmänt mår mycket bättre! Jag sover också bättre vilket gör att jag vaknar utvilad för att jag inte behöver ändra ställning under natten och för att krampen jag tidigare hade i benen nattetid också har försvunnit. Krampen gjorde att jag behövde stiga upp och röra på mig tills den släppte. Jag kan varmt rekommendera Chippa och Life.”

Anders 64 år med kraftig elöverkänslighet

”Redan efter första behandlingen med Chippas frekvensutrustning fick jag massor av positiv energi i 2 till 3 dagar. Överkänsligheten mot EMF (elektromagnetiska fält) avtog med 1/3!

Detta innebär att jag kan vistas kortare tid i stan utan min ”skyddsdräkt”, vilket har varit omöjligt tidigare. Detta är ett stort framsteg och befriande speciellt varma sommardagar.

När någon talar i mobiltelefon i närheten av mig blir jag inte lika dålig som tidigare!

På grund av elöverkänsligheten förlorade jag mitt arbete och har varit tvingad till att fly ut i skogen och bo primitivt sedan 2003. Så varje förbättring till ett mer normalt leverne är mycket glädjande!”

Man 56 år

”För 25 år sedan brännskadades mina ben och har sedan dess haft ett tunt och dåligt skinn. Där har alltid funnits öppna sår. Under sommaren kunde skinnet spricka på grund av värmen. Plötsligt kunde man bara känna hur det rann blod.

Efter 2 behandlingar hos Chippa med frekvenser var skinnet helt läkt! De har nu varit läkta i ca 3 månader och skinnet känns nu normalt. Hade även haft problem med magen i många år. Den fungerar nu som jag bedömer det helt perfekt!