Alla behandlingar på människa

Origopati står för ursprung – nollpunkt…. Att tillåta kroppen att hitta tillbaka till sin ursprungliga balans helt enkelt. En unik behandlingsmetod utvecklad av Carola Lind.

Origopaten jobbar med att korrigera snedheter och felbelastningar i kroppen, med mycket mjuka och ibland subtila tekniker. Allt för att skapa balans mellan kropp och själ.

Genom till exempel att använda triggerpunkter på muskler och muskelfästen, och att jobba med de olika delarna i en händelsekedja på olika sätt kan vi som exempel hjälpa klienten att  återfå en bra hållning, bli av med värk, huvudvärk, stelhet, nervinklämningar och att sluta snedbelasta kroppen.

Vi jobbar med händelsekedjor som gör vår behandlingsmetod unik och med hållbara resultat. Vi analyserar kroppens rörelsemönster och kroppshållningen hos varje individ för att få en klar bild av vad varje klient behöver hjälp med. Därefter individanpassas själva behandlingen till att passa klienten. Vi tittar på hur bäckenet ser ut, hur långa benen är, om det finns snedheter i bröstkorg, bröstkotor, nyckelben, nacke, skallben, ländrygg och längden på armarna, som exempel.

Det är inte ovanligt att klienten blir besvärsfri på bara en eller ett fåtal behandlingar!

Behandlingen tar ca 1 timme.

Om Du har värk, känner Dig sned, stel eller obalanserad på andra sätt kan detta vara metoden för Dig!

Prova Origopati om Du är/har;

 • smärta, skador
 • snedheter & låsningar i nacke, rygg, bäcken t.ex
 • olika långa ben
 • ischias
 • domningar i kroppen
 • spänningar eller stelhet i kroppen
 • nervinklämningar
 • diffusa problem                                                                                                                                                                                                                    OCH en hel del andra åkommor…

Eller vill Du bara ha en genomgång i förebyggande syfte?

I Origopatbehandlingarna ingår råd om hur man själv kan hjälpa till med t.ex stretching mellan behandlingarna.

Detta ingår i behandlingarna;

 • analys och genomgång (se ovan)
 • djupvågsmassage med Swedish Fascia Vibes
 • fasciabehandling
 • triggerpunktsbehandling
 • medicinsk stretching (vid behov)
 • LED-ljus (vid behov)

ORIGOPATI – rakt igenom funktionell”

                 

               

         

 

 

Bioresonans/Frekvensmedicin

                  

Vad är Bioresonans med L.I.F.E-system?

Den nya tidens medicin”  ”Revolutionerande sätt att hjälpa kroppen till läkning!”

L.I.F.E-system går under begreppen; energimedicin, kvantmedicin, frekvensmedicin och biofeedback, eller bioresonans på svenska. Baserat på forskning sedan många år tillbaka i U.S.A, Ryssland och Tyskland och erfarenheter från gammal kinesisk medicin, har man tagit fram ett instrument som elektriskt mäter kroppens energiobalanser. Den kan hjälpa oss att upptäcka orsaken till problem på ett tidigt stadium och vi kan också med hjälp av detta instrument korrigera dessa problem eller obalanser.

Det grundar sig på att allt i hela universum har sin alldeles egna vibration/frekvens (radiovågor) och dessa kan man mäta med instrument som heter Oscilloskop och mätningarna utförs i Hz. Alltså som ett enkelt sätt att ta reda på strömstyrkan i en glödlampa som exempel. Så är det även med alla organ och obalanser i hela kroppen. De har alla sin egen frekvens. Som ett superavancerat felsökningssystem!

L.I.F.E är EU-godkänd som medicinsk utrustning CE klass 2A av TÜV i Tyskland, en av världens strängaste kontrollinstanser. Detta betyder i klartext att den har ett likvärdigt godkännande som vilken annan apparatur som helst, som man kan finna på ett sjukhus. Röntgen, ultraljud osv.
Se vidare information under fliken: 
Certifikat.

I de flesta andra länder jobbar både läkare och veterinärer med just L.I.F.E-system eftersom det är oslagbart att upptäcka sjukdomar och andra obalanser på ett tidigt stadium. På så vis kan de då hjälpa sina patienter i tid.

Inget annat bioresonanssystem av denna typ har en klinisk kontrollerad dubbelblindstudie som bevisar att metoden fungerar. Detta är ett unikt kvalitetserkännande som innebär optimal trygghet för användare och klienter.

Med detta holistiska system kan man finna orsaker till problem i ett väldigt tidigt skede, korrigera obalanser och stimulera kroppens egna självläkande mekanismer med stor effekt. Detta medför bättre hälsa, ökat välbefinnande och bättre livskvalitet, utan skadliga biverkningar och dessutom helt smärtfritt!

N Ä S T A N   för bra för att vara sant!

Hur går en Bioresonansbehandling till?

Genom att fästa band runt hand-, respektive fotleder samt runt huvudet på klienten, kan man scanna av kroppen genom olika tester och på så vis mäta en mängd olika obalanser i kroppen. Dessa band är bland annat kopplade till en dator, där man på skärmen kan se resultatet av dessa mätningar/scanningar. Utöver scanningarna så kan man även sända in frekvenser i kroppen och korrigera de obalanser man hittar. En behandling inklusive scanning tar 1-2 timmar.

Hur fungerar L.I.F.E-system?

Enkelt uttryckt så är det ett elektro-medicinskt system som mäter kroppens elektriska aktivitet. Den kan alltså både scanna av/mäta frekvenser i kroppen samt även skicka just de frekvenserna som är i obalans till kroppen genom sladdar som är fästade vid hand- och fotleder samt runt huvudet på klienten.

Det är effektivt och kan utan biverkningar hjälpa de självläkande funktionerna igång med att sända mycket svaga frekvenser in i kroppen.

Man kan likna det vid att gamla grammofonskivor blir som nya genom att ”tvättas” i en dator. Man tar då bort distorsionen genom att eliminera de frekvenser som inte hör till inspelningen och man kan till och med piffa upp olika instruments frekvenser, genom att man vet instrumentets normala frekvenser.

En gammal inspelning blir som ny. Samma sak gäller kroppens organ, genom balansering med hjälp av frekvensmedicin kan man återställa organets funktion och förbättra dess prestanda.  En annan enkel liknelse; När din bil är trasig så kanske du kör in den till en verkstad för att kolla vad felet är. De kan då göra en så kallad OBD-test på bilen för att se vad som är fel. De får då upp svaret på en dataskärm. Samma här, fast mycket mer detaljerat. Man kan dessutom skicka in rätt frekvens i kroppen för att få kroppen i balans och läka. Kort och gott.

Vad kan man testa och mäta?           

I testerna mäts kroppens reaktioner på ca 7000 ämnen i 39 olika program, utan påverkan från terapeuten. Till exempel finns det program för att testa, mäta och korrigera;

 • smärta och värk
 • stress
 • hormonproblem
 • sömnproblem
 • virus
 • allergier
 • bakterier
 • svamp
 • parasiter
 • matsmältningen
 • hjärtat och cirkulationen
 • toxiner d.v.s tungmetaller och övriga gifter
 • vitaminer, mineraler, aminosyror
 • skelettet
 • musklerna
 • emotionellt t.ex ångest, depressioner, ältande av dåliga tankar mm
 • kromosomerna
 • hjärnan
 • respirationsapparaten
 • nerver och nervsystemen

 

Vill Du köpa Ditt egna L.I.F.E-system? Använd den för privat bruk eller som ett komplement till Din verksamhet som terapeut! Kontakta mig så hjälper jag Dig gärna!

Länk till olika videos på Youtube om hur L.I.F.E-system fungerar:

https://www.youtube.com/watch?v=WB6_cJUsK1s

https://www.youtube.com/watch?v=OM0_Px-aQ8I

https://www.youtube.com/watch?v=qOkW6XdV4J0

 

        

 

Hälsoanalys

Med detta fantastiska frekvenssystem kan jag även utföra hälsoanalyser! Genom olika tester, s.k scanningar, kan jag testa värdena för olika ämnen i kroppen, som t.ex hormoner, vitaminer, mineraler, spårämnen, aminosyror, stressprofil, överkänslighet/allergier, matsmältning, olika organs funktion och mycket mer. På detta vis får jag en god bild av hur Du eller Ditt djur mår.                                                         

Vad är skillnaden på Bioresonans-behandling och Hälsoanalys?                                                                                                                               

Hälsoanalysen tar kortare tid och då ingår bara analys, alltså ingen balansering (se ovan). Fler tester ingår dessutom i Bioresonans-behandlingen.                                   

För Dig som vill ha en allmän koll på Din hälsa. Goda råd om vad Du själv kan göra för att må bra ingår såklart. 

Analysen tar 40-45 min.

 

         

Håranalyser deluxe!

Dessa analyser är djuplodande och pricksäkra. De görs i L.I.F.E-system som bygger på att detta system kan skanna av en mängd frekvenser (över 7.000 stycken), som hör kroppen och sinnet till!    Allt i hela universum har sin alldeles egna vibration/frekvens och dessa kan man mäta med instrument som heter Oscilloskop och mätningarna utförs i Hz. Alltså som ett enkelt sätt att ta reda på strömstyrkan i en glödlampa som exempel. Så är det även med alla organ och obalanser i hela kroppen. De har alla sin egen frekvens. Som ett superavancerat felsökningssystem! Man kan jämföra det med ett OBD-test på bilen, som brukar utföras på verkstad. L.I.F.E-systemet som är programmerat med över 7.000 frekvenser har alltså stora möjligheter att finna orsaken till en mängd problem. Så enkelt förklarat kan man mäta frekvensen för olika ämnen o.s.v i kroppen, men även i håret, eftersom det har samma information som Din/Ditt djurs kropp.  Detta är ett revolutionerande sätt att ta reda på sin egen och sitt djurs hälsa.

L.I.F.E-system är EU-godkänd som medicinsk utrustning med bevisad effekt!

Analyserna skräddarsys utifrån Dina behov och tester kan utföras av/på; Vitamin/mineral/aminosyrabalans, fettsyror, hormonell balans samt olika signalsubstansers balans och hela det endokrina systemet, mat-/fodersmältningssystemet, matsmältningsenzymer, allergener och överkänsligheter, tungmetaller och övriga toxiner i kroppen, ev. sockerbelastning, parasiter, bakterier, virus, svamp och mögel, ph-balansen generellt, syresättningen i cellerna, näringsupptag, känslomässiga obalanser så som tankar och funderingar samt rädslor, fobier och undermedvetna saker, infektioner, inflammationer, stress, transporten av DNA, läckande tarm, immunförsvaret, blodsockerbalansen, strålning,  akupunkturmeridianernas energinivå, energinivån i varje kota i ryggraden (som i sin tur har kopplingar till olika organ och känslor). Förutom detta kan man även kolla specifikt exempelvis nerver, skelett, muskler, respirationsapparaten, cirkulationsapparaten och mycket mer!

Instruktioner;

1)  Ryck loss lite hår/päls/man med rötterna. 10-15 strån räcker, som man lägger i en ren liten påse. Det ska vara nyryckt och inte smutsigt. Håret får inte vara färgat.

2)  För djur: Skriv sedan namn, kön, födelsedatum, födelseort och om den är kastrerad samt ras och djurart, på en lapp, tillsammans med Dina kontaktuppgifter som;  namn, adress, mobil samt mail om Du har. Skriv ALLT på samma lapp. Viktigt att lägga denna lapp i påsen.

2) För människa: Skriv sedan namn, kön, födelsedatum (år, månad, dag), födelseort, tillsammans med Dina kontaktuppgifter som;  namn, adress, mobil samt mail om Du har. Skriv ALLT på samma lapp. Viktigt att lägga denna lapp i påsen.

3) Ring mej för ett inledande telefonsamtal på; 0736-26 96 66.

4) Posta allt i ett kuvert till mig.

När analysen är klar mailar jag Dig en faktura som Du först får betala. När den är betald, hör av Dig till mig för bokning av telefontid. Under telefontiden som tar max 1 tim går vi igenom analysen, Du får i lugn och ro svar på Dina frågor och råd om ev. tillskott/mediciner som kan behövas. Tänk på att anteckna under samtalet, så att Du har stöd för minnet. I samband med vårt samtal behöver jag kunna skicka mms eller mail med några bilder av analysresultatet. Efter en tid kan det behövas en uppföljning av vad som hänt och då ingår även detta samtal, som tar max 20 min.                                            Välkommen med hår för analys!

 

OBS! Hör av Dig INNAN Du skickar hår för analys och boka en telefontid för det inledande samtalet. 

 

         

 

 

Regressioner

Du kanske mår dåligt? Du kanske inte vet varför Du mår dåligt? När vi med vårt medvetna tänkande inte kan ”tänka ut” varför vi mår som vi gör, så är detta ett exempel på att olika saker har satt sig i det undermedvetna, eller i vårt cellminne. Detta kan vara orsaken till att vi dels mår dåligt psykiskt, men även vara orsak till sjukdomar som vi har.

Allt som vi någonsin hört och upplevt lagras någonstans. Det lagras på vår ”hårddisk” eller i vår ”ryggsäck” som jag också kallar den. Vi kommer inte ihåg allt av naturliga själ. Denna ryggsäck blir allt tyngre med åren och för att innehållet inte ska göra oss sjuka är det absolut nödvändigt att städa med jämna mellanrum. Gör vi inte det kommer denna information fortsätta att vara lagrad i vårt cellminne och ligga där och skapa en rad obalanser. Vårt cellminne ärver vi dessutom av våra förfäder upp till 6 generationer bakåt, så det finns en del gamla trauman att ta hand om i regel. Som en del i att jobba med grundorsakerna till varför vi är sjuka och i obalans, väver jag in regressioner i L.I.F.E-balanseringarna. Denna kombon har visat sig vara väldigt effektfull för att släppa taget om gammalt skräp som vi bär med oss i vår ”ryggsäck”.

Det går även bra att beställa tid enbart för regression om man hellre vill det.                                                                                                                                    Ordet regression står för att regrediera, d.v.s att gå bakåt i tiden.

Hur går en regression till?                                                                         

Klienten får lägga sig i en fällbar bekväm fåtölj och leds därefter av terapeuten, ner i en behaglig djupavslappning, för att man enklast ska komma i kontakt med sitt undermedvetna. Poängen med att jobba i det undermedvetna är att man i det tillståndet kan släppa taget om trauman och andra händelser som orsakat sjukdomar, värk och psykisk ohälsa, som exempel. Metoden är mycket mer effektiv än att gå i samtalsterapi, där det egentligen mest sker en upprepning, och på så vis ett ältande av problemen istället för att frigöra dem för gott. Med utgångsläge i det undermedvetna guidas sedan klienten igenom olika steg för att kunna släppa taget om gamla händelser som man önskar bli av med. Efteråt brukar man känna sig lättad.

 

          

 

 

Kostrådgivning

Mat, mat, mat…. Något som vi alla behöver, men inte alltid något som alla förknippar med hälsa och ohälsa. Intressant tycker jag.

Eftersom min starka drivkraft ligger i att upptäcka grundorsakerna till varför vi är sjuka och mår dåligt och på så vis kunna hjälpa människor med deras hälsa, är det för mig en självklarhet att jobba med kosten!

Föreställ Dig att Du en vacker dag bestämmer Dig för att strunta i att oljelampan i Din bil lyser. Du fortsätter att köra bilen, men till slut händer något. Vaddå?

Förhoppningsvis vet de flesta av oss som har egen bil, att motorn på bilen skär ihop och det blir VÄÄÄÄLDIGT dyrt! Så vad gör vi när oljelampan lyser? Jo, ser till att fylla på olja så klart – rätt olja till och med, för annars blir det ju dyrt. Det är vi ofta väldigt noga med.

Men vad gör vi med våra kroppar? Många av oss fyller definitivt i fel ”olja” d.v.s mat, i vårt system och vad händer då? Ja till slut blir även det VÄÄÄÄLDIGT dyrt i form av sjukskrivningar, läkarbesök, mediciner o.s.v.

Kan då maten vi äter göra att vi mår bra och uppnår hormonell balans, får ett stärkt immunförsvar, en hälsosam vikt, stabilt blodsocker, mer energi och ett stabilare humör t.ex? Ja absolut!

Kan maten vi äter dessutom hjälpa oss att förhindra och förbättra en massa konstiga besvär som; cancer, högt blodtryck, dåligt minne, ADHD, diabetes, epilepsi, Crohn´s, IBS, alzheimers, allergier, hjärt-/kärlsjukdomar m.fl? Ja absolut!

Är våra kroppar gjorda för att äta kemikalier så som; konserveringsmedel, förtjockningsmedel, ytbehandlingsmedel, smakförstärkare, konsistensgivare, stabiliseringsmedel, färgämnen, hårt processade produkter som margariner och sist men inte minst en MASSA socker/kolhydrater? Nej absolut inte!

Visste Du att pasta, ris, potatis och bröd är de stora sockerkällorna? Detta äter många väldigt mycket av dessutom, tyvärr i tron att vara nyttiga.

Vad är vi gjorda för att äta? Vilken sorts näring behöver vi? Vad händer i kroppen när vi äter olika typer av mat? Hur undviker vi fel mat? Kan vi förhindra att vi får en massa konstiga så kallade välfärdssjukdomar? (Konstigt ord det där. Är det välfärd att äta fel mat som gör oss sjuka?)

DU kan själv påverka Din hälsa genom bra naturlig mat! Det är Ditt val och jag finns för att hjälpa Dig på vägen.

Jag är Lic. Kostrådgivare av MF Hälsoutbildningar och jobbar med en sund individanpassad lågkolhydratkost. Den är baserad på evolutionslära, modern vetenskap och en stor portion sunt bondförnuft och kunskap om hur kroppen funkar.

Jag erbjuder kostrådgivning enskilt eller i grupp, privat och till företag samt genom studiecirklar. Även föredrag.

Är Du/Ni intresserade av ett inspirerande föredrag som handlar om matens betydelse för vår hälsa? Kontakta mig så kommer vi överens om vilket upplägg Ni vill ha.

För aktuellt program om föredrag och kurser, titta under fliken Kurser.

Ät, tänk och lev sunt!

 

        

 

Kurser

Planerad kursstart januari 2018, så passa på att anmäla Dig nu!

Viktiga kursen”       Ät rätt – bli mätt och lätt!

Bestående viktminskning med naturlig och god mat. Ingen mer jojo-bantning! Stoppa suget för gott!

Säg bye bye till dåligt samvete, svält och sug för gott!

Denna spännande kurs bygger på 7 träffar med 1-2 v mellanrum. Den varvas med grunderna i hur kroppen fungerar och varför vi behöver äta på ett visst sätt och hur vi förhåller oss till mat. Vi kommer att ha mycket information varvat med praktiska övningar, gott nyttigt fika, scanning av hormoner och näringsvärden i kroppen samt mental träning.

Vi går bla igenom; Kolesterol, sockerberoende, sötsug, ätbeteende, sömn, stress, hormoner, matinspiration och recept, basmat att ha hemma, vanliga fällor, tillsatser i maten, lär Dig att tyda innehållsdeklarationer, hälsotips, handfasta individuella råd. Detta och mycket mer!

Allt för att Du ska förstå sambanden mellan mat, mående och vikt! Förutom all ny kunskap Du kommer att få med Dig, så ingår det även kurslitteratur och kompendium.

OBS! Ingen vägning på denna kurs! Däremot mäter vi våra framsteg OCH sist men inte minst så kommer vi ha roligt på den här kursen!

Denna kursen är ALLT Du behöver för att lyckas med Dina hälsomål! Inga dyra månadsavgifter eller återkommande utgifter. Anmäl Ditt intresse direkt här nedan för mer info!

Antal gånger: 7 ggr. á 2 tim. Totalt 14 timmar!

Pris:  Endast 1.695 kr (242 kr/gång) inkl. böcker och annat gediget studiematerial samt hälsofika. Som en extra bonus från oss får Du ta med Din respektive 1 utav gångerna!

 

 

 

Certifikat & Diplom

Här kan man se L.I.F.E-systems olika certifikat och EU-godkännanden som medicinsk utrustning. En del av mina diplom kan man också se här.

Ec Certifikat

ISO Certifikat

TÜV Godkännande